29 Mart 2017 Çarşamba

Hızlı ve kolay içli köfte tarifi

Kolay içli köfte, bu içli köfteleri kolayca hazırlayabilirsiniz. İçli köftelerin en önemli detayı bulgur ve malzemelerin iyice yoğurulması, iç harcının soğuk olması ve pişirme aşamasında bol miktarda ve iyice kızmış yağda kızartılmasıdır. Bu şekilde yaparsanız dağılmalarına engel olursunuz. Suda haşlarken içine biraz tuz ve sıvı yağ atın. Köfteleri suyun içinde fazla karıştırmayın. Suyun kaynamasından sonra içli köfteleri içine atın. İçli köfte hakkında püf noktalarına değindikten sonra, birlikte bu kolay tarifi hazırlamaya başlayalım. 
Kolay içli köfte için gerekli malzemeler
Dış malzemesi
  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 3-4 yemek kaşığı un (Bardak ölçüsüne göre kullanın)
  • 1 adet yumurta akı
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
İç malzemesi
  • 200 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 sap maydanoz
  • 1 çay bardağı çekilmiş iç ceviz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yeteri kadar tuz, toz kırmızı biber ve karabiber
Kolay içli köfte yapımı
Kolay içli köftenin önce iç harcını hazırlayalım. Kuru soğanı ince bir şekilde doğrayın. Bunu az yağda biraz kavurduktan sonra kıymayı ilave ederek, kavurmaya devam edin. İçine maydanozu, tuzu, iç cevizi, domates ve biber salçasını ilave edin.
Kolay İçli Köfte

Bir kaç dakika daha kavurduktan sonra ateşin altını kapatın. İç harcının soğuması gerekiyor. Bu arada sizde ince bulgur biraz kaynar suyla ıslatın. Bulgur suyunu çekinceye kadar bekleyin. İçine yumurta akını, domates salçasını, tuzu ve karabiberi ilave edin. Malzemelere önce 3 yemek kaşığı un ilave edin. Gerekirse 1 kaşık daha ilave edebilirsiniz. Bulguru iyice yoğurmalısınız, kıvamı yapışkan bir hamur haline gelmelidir. Aksi takdirde pişerken köfteleriniz dağılabilir. Yoğurma süreniz yarım saat kadar olmalıdır. Yoğururken gerekirse biraz su ve un ilave edebilirsiniz. Hamur kıvamını bulduğunda cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Bunları elinizi hafif ıslatarak, baş parmağınızla içlerini oyun. Aynı kabak oyar gibi içini çukurlaştırmanız gerekir. Hamurun kenarları ne fazla kalın olsun, nede çok ince olsun. Bu arada soğumuş olan iç harcından içine yeterince doldurun. Şimdi hamurları hafif ıslatarak kapatın. Elinizi ıslatarak hamurun her tarafını sıvayın. Kolay içli köfteleri ister bol yağda kızartın, isterseniz bol suyun içinde haşlayın. Suda haşlarsanız piştiğinde köfteler suyun üstüne çıkacaktır. Bu şekilde köftelerin piştiğini anlayabilirsiniz. Kızartma yaparsanız bol ve kızgın yağda pişirmeye dikkat edin. Aksi halde köfteler parçalanabilir. Hazırladığınız içli köfteleri servis tabağına alarak, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.