22 Mart 2017 Çarşamba

Püreli köfte tarifi

Püreli Köfte, kızarmış nar gibi görünümüyle oldukça etkileyici ve lezzeti bakımından da favori olan yemek türlerindendir. Sulu yemek yapan hemen hemen her lokantada büyük bir tepside görebileceğiniz bu yemek için kullanacağınız kıymanın özellikle yeni çekilmiş ve sinir ile yağları alınmış yumuşak kıyma olması gerekmektedir. Şimdi bu lezzetli tarifin yapım aşamalarından bahsedelim;
Püreli Köfte Malzemeleri
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Köftesi İçin
  • 1 adet orta boy soğan
  • 500 gr. çekilmiş et
  • 2 diş sarımsak
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • Karabiber, Kırmızı Biber, Kimyon, Tuz
Patates Püresi İçin
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 orta boy patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Püreli Köfte Yapılışı
Derin bir yoğurma kabında köftemizi hazırlamak için soğan, sarımsak, kıyma, ekmek içi, yumurta, karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuzu ilave ederek iyice harmanlayarak yoğuralım.
Püreli Köfte

. Hazırlanmış olan kıymayı bir müddet dinlendirdikten sonra  köfte olarak hazırlayalım. Yuvarlak büyük şekilde yaptığınız köfteleri fırında üzerleri kızarana kadar önceden ısıtılmış fırına verelim. 190 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişen köfteler soğumadan diğer yandan patates püresini hazırlayalım. Bunun için de haşlanmış patateslerin kabuklarını soyalım ve derin bir kapta iyice ezelim. Üzerine sırasıyla süt, tuz, tereyağı, kaşar peynirini ilave edelim ve iyice harmanlayalım. Köftelerin iç kısımlarını bir kaşık ile iyice yassılaştırarak patates püresi ile dolduralım. Diğer yandan ayrı bir kapta salçayı, sıcak su ile ezelim ve köftelerin olduğu tepsiye dökelim. Son olarak köftelerin her yerini kaplayacak şekilde üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpiştirelim ve fırına verelim. Kaşar peynirler eriyip iyice kızarana kadar fırında pişen patates püreli köftelerimizi çıkarabiliriz.