22 Mart 2017 Çarşamba

ızgara köfte nasıl yapılır tarifi nedir

Izgara köfte, tarifini sevmeyen yoktur herhalde. Özellikle yaz aylarında veya hava biraz serinlemek üzereyken çıkılan mangal sefasında. Bütün aile hep beraber erkekler mangalın başında kadınlar hazırlıkta çocuklar ise oyun oynarken keyfini çıkarmak gibisi yoktur herhalde. Güzel havanın keyfine vararak köfteleri hazırlamak gözünüze hiç gelmeyecek. Üstelik az zamanda büyük lezzetler sunabileceksiniz. İçinde bulunan kalsiyum ve demir sayesinde vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineral eksikliğini rahatlıkla gönderebilirsiniz. Çocuklarınıza ve kendinize bu lezzetli, besleyici ve aynı zamanda da doyurucu besin kaynağını hep beraber  yapıp bir güzel yiyebilirsiniz. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden tarifi verelim. Şimdiden afiyet olsun. 


Izgara köfte için gerekli malzemeler:
  • 700 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1.5 çay bardağı kadar galeta unu (kurutulmuş bayat ekmeği robottan çekerek de yapabilirsiniz.)
  • 1 adet yumurta 
  • Maydanoz 
  • Baharatlar (bunlar pulbiber, karabiber, kimyon, yenibahar ve damak zevkinize bağlı başka baharatlar)
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Biraz tuz
Izgara köfte yapılışı:
Öncelikle köfteyi hazırlamaya başlarken soğanı ve sarımsağı soyun ve iyice rendeleyin.
Izgara Köfte

. Başka bir taraftan ise maydanozları ayıklayarak iyice yıkayın ince ince kıyın. Diğer malzemeleri teker teker ayarlayarak yoğurma kabına koyun. Önce soğan ve sarımsağı rendeleyip koyun üzerine kıyma, yumurta ve galeta ununu da ilave edip güzel bir şekilde yoğurun. İyice yoğurduktan sonra içine diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. En az 5 dakika kadar yoğurabilirsiniz. Ne kadar fazla yoğurursaniz etiniz ve koyduğumuz malzemeler birbiriyle özleşecek ve sakızlı bir hamur haline gelecektir. Tavsiyem sizden hamuru fazla yoğurmanız olacaktır. Izgara köftede ekmek, yumurta ve maydanoz kullanmayı tercih etmeyebilirsiniz fakat bu tarif ile son derece lezzetli köfteler elde edebilirsiniz. Harcı hazırladıktan sonra elinizle sıkmalar halinde hamuru eşit parçaya ayırın. Ve avucunuzun içinde biraz yassı hale getirerek veya şekil vererek zamanınız var ise buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Daha sonra iyice dinlenmiş olan  ızgara köfteleri pişirerek tabaklara koyup sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.