29 Mart 2017 Çarşamba

Tepside içli köfte yapmak tarifi

Tepside içli köfte, iç köfteden çok hoşlanan ama doldurma işlemini beceremeyen bayanların favori lezzetleri arasındadır. Yapılışının orijinaline göre daha kolay olması ve lezzetinin de bir o kadar mükemmel olması sayesinde pek kişi bu tarifi rahatlıkla yapacaktır.
Tepside İçli Köfte Malzemeler
  • 2,5su bardağı ince bulgur
  • 3 tane patates
  • 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 300 gr yağsız kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 şeker kaşığı karabiber
İç Harcı İçin
  • 300 gr kıyma
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı iri kıyım ceviz içi
  • 1 su bardağı ince kıyım yapılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı pul biber
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • Sıvıyağ
Tepside İçli Köfte Yapılışı
Yuvarlak bir fırın tepsisinin içerisine verilen ölçülerde ince bulgur ilavesi yapın ve üzerini örtecek derece de sıcak su ekleyip şişmeye bırakın
Tepside İçli Köfte

Yeteri kadar demlenmiş olan bulgurun üzerine kıymayı ve haşlanmış patatesleri ilave edip yoğurma başlayalım. Yoğrulan harcımızın içerisine salça, baharat ve tuz ilavesi yapıp yoğurma işlemini 5 dakika kadar uzatalım.



İç harcı hazırlamak için öncelikle fazla derin olmayacak bir tava alalım ve içerisine yağ ilavesi ile birlikte kıymayı ekleyip kavuralım. Ardından kıymanın içerisine kare şeklinde doğranmış soğanları ekleyelim ve diriliğini yitirene dek kavuralım. Tavada ki karışımın içerisine tuz, ince kıyım yapılmış maydanoz, ceviz ve baharatları ekleyip ocağın altını kapatalım. Önceden hazırladığımız iç köfte hamurunun yarısını yuvarlak bir cam tepsinin içerisine alalım ve üzerine kıymalı harcı ilave edelim. Ayırdığımız bulgurlu harcın kalanını da kıymaların üzerine alalım ve 200 derecelik fırında pişmeye bırakalım. Bulgurların üzerine hafif kızarınca tepside içli köfte tarifimizi fırından alalım ve sıcak olarak sunum yapalım. Afiyet olsun..